Sider

lørdag den 8. februar 2014

OM AT LÆRE AT STRIKKE


Nu har jeg været alene hjemme i godt 3 uger. Det har været vildt hårdt, men også meget dejligt at tænke på, at jeg har klaret det helt fint. Jeg er efterhånden kommet ind i en rytme og har vænnet mig til, at det bare er katten og jeg for en tid. Selvom savnet stadig er kæmpe stort, og jeg mangler selskab hele tiden, så prøver jeg mest af alt at se frem ad og glæde mig til han kommer hjem igen. I søndags overtog jeg nøglen til vores nye lejlighed, og i næste uge går det store ræs igang med, at få samlet, flytte og ordnet så jeg (vi) kan flytte ind hurtigst muligt. Jeg glæder mig som et lille barn! :-)

For et par weekender siden, lige inden Simon tog afsted, var vi på besøg hos svigermor. Her havde jeg for første gang siden jeg var barn et par strikkepinde i hånden, og min yderst strikkekyndige svigermor forsøgte, at lære mig det. Det blev noget kluntet og utroligt langsomt, men jeg synes alligevel det var sjovt, og det motiverer mig meget, med alle de muligheder man har med strik, specielt indenfor beklædning. En dag når jeg bliver en haj til det med strik, vil jeg utrolig gerne strikke en cardigan til mig selv. Fx. denne smukke fra Pickles:
Eller denne fra Tusindfryd:Eller måske en fra Rachel Søgaards nye bog, som jeg helt sikkert må ned til Tanterne og have:Trøjer bliver det dog ikke lige til endnu, så sidste weekend startede jeg så mit eget lille første strikkeprojekt. Valget faldt på en klassisk djævlehue til en lille baby (hvem ved jeg dog ikke endnu...). Opskriften er fra Hendes Verden, og er en vældig fin stribet model, som går op i en spids. Jeg havde først lidt udfordringer med, at finde ud af, hvordan i al verden man tog ud og strikkede 3 m sammen som beskrevet i opskriften, men efter lidt søgen rundt omkring, fandt jeg disse to gode videoer til begyndere som mig: 3 m sm og udtagning. Efter det gik det hele som smurt ;-) 
Dog går det stadig helt utroligt langsomt og kluntet til, når jeg strikker, og det driller også lidt med strikkefastheden (retmaskerne bliver alt for stramme ift. vrangmaskerne)...


De to primære beskæftigelser under al min alenetid (ud over studielæsning!): Strik og Jordens søjler ;-)


I går blev jeg så endelig færdig med det sidste bindebånd, og kan nu stol fremvise mesterværket på bloggen: Tadaaaa! Mit første strikkede stykke nogensinde:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar