Sider

fredag den 31. oktober 2014

Sommerhus

I vores familie findes en helt speciel gemt perle. Blandt lyng, klitter og rå natur ligger et lille grønt træ-sommerhus, som i tidernes morgen blev bygget ved håndkraft af min morfar. Blåbærhuset har ingen strøm til tv og mobiltelefoner, men til gengæld underholdning der aldrig bliver gammel i form af smuk natur, havets brusen og en stor sofa som man kan krybe sammen på om aftenen og spille et spil i stearinlysenes skær.Et sådan gammelt sommerhus kræver vedligehold. Så hvert år mødes den del af familien der har tid og mulighed til en arbejdsweekend hvor der lidt af gangen repareres, males og hygges i rå mængder.

Selvom der ikke er strøm, er der alle de fornødenheder man har brug for. Vandskyllende toilet, badeværelse med brusebad, varmt og koldt vand i hanerne, komfur, køleskab og en radio til at holde sig lidt opdateret på fodboldkampe og nyheder - dog ikke for meget - følelsen af isolation er nemlig en del af den afstressende atmosfære.

I år stod badeværelset for tur. Der skulle lægges nyt gulv og sættes en ny brusekabine op, hænges hylder og knager op, og gjort hyggeligt, således de nogengange nødvendige (men dog sparsomme) bade, kunne blive en større fornøjelse. Vi nåede dog ikke så langt, før vi måtte indse at delene ikke passede sammen, og at der skulle bankes cement op for at få fixet det. Derfor måtte vi hidkalde en vvs-mand som kommer senere. I stedet havde vi fuld gang i, at save og hugge brænde, gøre rent, rydde op i skabe og skuffer,  rense tagrender, sætte nye gardiner op, rive gamle raftehegn ned, og alle mulige andre små ting som til sammen udfyldte weekenden med rigeligt arbejde :-)


Min kusine Eva havde sin hund Luna med. Hun er en voksen Tuller og havde ikke megen interesse i Saxo. Til gengæld havde Evas veninde Marie sin mops-hvalp Dora med, og hende og Saxo havde en fest i 4 dage hvor de legede og boltrede sig i den fri natur. Det er altså skønt at være blevet hundejer!
Vi fejrede også fødselsdag for min nevø Malthe, som blev hele 9 store år, med en sommerhuslagkage med fløde pisket med håndkraft!Ingen kommentarer:

Send en kommentar